...wat een avonturen samen met onze Easyriders

Lieve allemaal,

Heel kort, want het internetcafe sluit over 10 minuten! Het gaat goed met ons. We zijn terug in Cambodja na vele kilometers afgelegd te hebben in Vietnam. Na Da Lat zijn we een nacht in Mui Ne geweest, een kleine badplaats in Vietnam. Ondanks de 24 uur die we er maar waren hebben we toch alle high lights kunnen zien; de witten duinen, de rode duinen, fishing village en de Grand Canyon van Vietnam. En dat allemaal tussen 5 en 10 uur 's ochtends!! Prachtig, skeuren achterop de scooter! Helaas waren de voorspellingen van het weer zo slecht dat we besloten hebben de volgende dag terug te reizen naar Ho Chi Minh waar onze vrienden al een hotelkamer voor ons geregeld hadden...ideaal! Veel streetfood, heeeeerlijk!!, veel bier, ook heeeerlijkk!! en vooral veel gezelligheid! Na 2 dagen zijn we met zn 5en (Ben, Nick, Derek, Roos en ik) doorgereisd naar de Mekong Delta, naar het dorpje Vinh Long. We hebben een nachtje doorgebracht in het centrum en de volgende dag hebben we een boottour gedaan over de rivier en vervolgens zijn we afgezet op het naaste eiland, waar we een 'homestay' hebben beleefd; de familie zorgt voor je en jij kunt heeeerlijk hangen in een hangmet, oogjes dicht of open om een boekje te lezen. Weinig scooters en geen auto's, ideaal dus voor een fietstocht!! Wat maakt me dat toch gelukkig haha. We zijn uiteindelijk 2 nachten gebleven, zo heerlijk vonden we het allemaal...flink bijgekomen. Na 2 dagen relaxen zijn we doorgereisd naar Chau Doc, een plaats waar wij ook al geweest zijn. Dit plaatsje ligt dicht bij de grens van Cambodja. Dagje weer achterop de scooter, berg op en genieten van het uitzicht (en opeens wilden maar liefst 2 jongens met mij op de foto omdat ze me mooi vonden hahah!!)...en toen, een manicure, pedicure, haarwasbeurt en massage!! Oh wat goddelijk! Deze dames konden dat met zoveel gevoel...als herboren voelde ik me na 2 uur!

Op naar Cambodja, met de fast boat over de Mekong! Na 6 uur waren we dan in Phnom Penh...mooie stad! Grand Palace bezocht, lekker rondgewandeld, heerlijk gegeten en gedronken en vooral weer veel gelachen. Maar ja, toen kwam daar het moment dat onze wegen zich gingen scheiden. Roos en ik besloten om naar het zuiden af te reizen en de jongens gingen door naar het westen. Toppers! We zien ze vast wel weer terug...zeker omdat onze routes ongeveer weer hetzelfde zullen zijn, net als wij zullen 2 van hen ook afreizen naar Laos.

Gisteren vertrokken richting Sihanoukville, ook een badplaats en jawel....weer slecht weer bij aankomst. Gelukkig is het vandaag beter. Lekker aan het zwembad gelegen, beetje gewinkeld en een ticket gekocht voor de boot naar Bamboo Island. Een paradijsje op ongeveer een uur hier vandaan. 2 nachten zullen we daar verblijven en vervolgens gaan we weer terug naar het vaste land. Het plan is om vervolgens richting het oosten van Cambodja te reizen om na ongeveer een week Laos in te trekken. Wat een avonturen!! Ik geniet nog steeds!!

Het weer is prima, al regent het helaas nog heel veel. Dat zal uiteindelijk wel over gaan.

Heel veel liefs,

Annerie

Reacties 4

Eline Zwolle 26-10-2011 18:13

Wat weer super lieve An!!!!
Ik heb deze week herfstvakantie en ben op weg
naar de Italiaan, heerlijk eten en (bij)kletsen met een vriendin, genieten

Dikke Zoen E

Sletjahh 27-10-2011 22:56

Jaaaa hoooor! Ik sie het al wel weeer! Allemaal mannon! Ben jij lekkah besugh sletjah?
De bisseniss loopt GOED in zwollah! Maar ze misson je wel hoor! Doe je wel lekker 'bosjes bosjes bosjes' op de scootah? En ga jij dat evon filmon? Lijkt mij ontzettond hilarisch, je weet toch.
Ik ga je volgon sletjahhh!
Xx

Michèle 29-10-2011 23:57

De foto's zij echt leuk, zo reis ik ook een beetje mee.
Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat en dat jullie plezier hebben.
Ik heb vorige week vakantie gehad en ben maandag weer begonnen. De week was zo om, zo wel de vakantieweek als de eerste werkweek.
Het is hier rustig herfstweer, moeilijk voor te stelen misschien na al het groen en blauw van jullie landschappen.
Tot het volgende verhaal, liefs M

Fenny 14-11-2011 20:22

Hallo die Annerie,
Heeeel hartelijk gefeliciteerd met je 25e verjaardag. Deze dag zul je niet. snel vergeten, denk ik.Heb je nog iets speciaals gedaan? I.p.v.appeltaart met slagroom een lekker laos hapje? Ik ben wat aan de late kant, voor jujllie dan, maar toch nog een fijne dag verder. En een heel goeie reis met nog meer hele mooie ervaringen.
Liefs, Jelle en Fenny

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer