Van prachtig Laos tot een doktersbezoek in Krabi

Lieve allemaal,

Ik maak het mezelf moeilijk door maar zo zelden te schrijven; ik kan me niet eens meer herinneren wat ik allemaal gedaan heb!!!

De laatste keer  dat ik geschreven heb was in Vientiane, de hoofdstad van Laos. Roos en ik hebben daar uiteindelijk maar 1 nacht geslapen. Een mooie stad, met veel Franse invloeden...zie foto's! Er is zelfs een Aziatische replica van de Arc de Triomphe te vinden. Na een dagje heerlijk te hebben rondgefietst hebben Roos en ik de nachtbus genomen naar Luang Prabang. Een helse rit, maar het was het zeker waard.

Ik ben verliefd geworden op Luang Prabang. Een Frans stadje in het noorden van Laos, gelegen tussen de Mekong en de Nam Kao rivier..en dat hoog in de bergen! A-DEM-BE-NE-MEND!! Gefietst, gewandeld, getempeld, gewatervald, gezonsondergangd, geklommen, geshopt, gegeten, gedronken, geslapen, gehangen, gelezen, maar vooral genoten! Vilayvanh guesthouse was het beste plekje tot nu toe en Luang Prabang is een plaats waar ik zeker nog wel eens terug wil komen.....ik verwacht dat Kerst er magisch zal zijn! Veel woorden hoef ik niet aan deze plaats te besteden, ik zou tegen jullie willen zeggen; geniet van de foto's, die zeggen alles!

Na 6 dagen daar te hebben doorgebracht hebben we de volgende nachtbus genomen naar Huay Xai, vanwaar we de Mekong zijn overgestoken naar, jawel, Thailand. Volgende bestemming; Chang Mai. Eerlijk gezegd, ik heb er niets, maar dan ook niets ondernomen. Na het prachtige Luang Prabang, waar ik me de ogen uitkeek, viel dit toch een beetje tegen. Terug in de Westerse wereld, want ja nog geen 2 uur in Thailand en de eerste McDonalds zwaait je al weer toe! 
Roos is er een dagje gaan mountainbiken, iets wat ik met al die heuvels niet zie zitten. Ik heb het tekenen weer opgepikt, lekker relaxed! In Chang Mai zaten we ook op een fijn plekje, dit kwam vooral door de gastvrouw van het hotel, genaamd Noo. Onze Thaise mama, wat een heerlijk wijf!!!  

Na 3 dagen de keuze gemaakt om een onmenselijke rit te maken van Noord naar Zuid Thailand. Eerste nachtbus naar Bangkok, daar 12 uur overleven en vervolgens door naar het Zuiden. Onverstandige keuze, want hier zit ik dan in Krabi...ziek. Ik heb altijd last van mijn maag en darmen zodra ik lang moet reizen in een bus of vliegtuig..en waarschijnlijk heb ik, doordat het onmenselijk lang was, een infectie in de darmen/maag opgelopen. Het was afgelopen maandag zo erg, dat ik de juiste beslissing heb genomen om me te melden in het ziekenhuis voor medicijnen. En of ik die kreeg!! Ik zou zeggen, zie weer foto's!! Het gaat gelukkig beter, maar de maag blijft gevoelig. Witte rijst, brood, crackers, bananen, water en thee is mijn dieet. Weinig gekkigheid, veel rust! BALUUUUH! Gelukkig houd ik me er wel aan, al is een rondje lopen wel fijn om de zoveel tijd...stijf lijf van dat bedhangen. 

Omdat Roos en ik 20 december naar Sydney vliegen vanaf Singapore komen we aardig in tijdsnood. Ik kan echt nog niet de bus in, dus we hebben de beslissing genomen om volgende week dinsdag vanaf hier naar Kuala Lumpur te vliegen. Dan hebben we nog 2 dagen daar, vervolgens 2 dagen Malacca en dan op naar Singapore. Of eerder gezegd, de H&M van Singapore. Ik wil weer degelijke, normale, Anneriekleding voordat ik naar Australie vlieg. Echt, KAN-NIET-WACHTEN!!!

Sinterklaas heeft ons hier ook nog weten te vinden, een pareo voor Roos en een armbandje en oorbellen voor mij!! Dank je wel SINTERKLAAS!!

Dit was het voor nu...de maag rammelt, juppie mag weer wat crackers eten ;-)

Take care!!

Heel veel liefs,

Rietje

ps. geniet van de foto's!!!

Reacties 2

linda 07-12-2011 08:33

Heeeeeeej beterschap!! Ik stuur wat denkbeeldige norit, dat helpt altijd overal tegen Ondanks je tegenslagje klinkt en ziet het er nog steeds lang niet gek uit ; ) Mooi zeg... ik wil ook....
Goed op jezelf passen! x

Elineeee 11-12-2011 15:32

Ik ben nog steeds zo jaloers, al die foto's, echt prachtig! Hoop dat jullie het ook zo goed naar de zin zullen hebben in Australie & NZ!! We whatsappen dikke tuuuut

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer