Van kangaroes tot Harry Potter....AUSTRALIA!

Lieve allemaal,

En zo ben je dan plotseling na 3 maanden in Australie! 20 december zijn we na 2 dagen Singapore, een en al regen helaas, in het vliegtuig naar Sydney gestapt. 8 uurtjes vliegen en zo ben je Down Under...en sta je met een fles champagne in je hand zodra je het vliegtuig uitstapt (Steward uit de first class: hee girls, wanna have a bottle of champange, otherwise we'll throw it away!) Lekkaaaaaah! Hoppa, met onze tassen en dus ook onze fles in de trein naar het centrum van Sydney gescheurd, ingecheckt en geproost op een nieuw avontuur! 23 uur waren we al klaar voor dit avontuur, want voor ons gevoel was het namelijk nog maar 20 uur. Willen we echt ervaren dat we in Sydney zijn, dan moeten we wel naar Opera House en Harbour Bridge. 3 KM...DOEN! Heerlijke wandeling door de stad gemaakt (waar zijn al die mensen!?) en uiteindelijk waren ze daar! Wooooow! Zo prachtig! Half 2 lagen we in bed, voldaan! De volgende dagen hebben we nog eens heel veel gewandeld en zo veel mogelijk plekken gezien; nogmaals Harbour Bridge & Opera House, Free tour door het centrum langs Hyde Parc, Queen Victoria Building, Ste Mary Cathedral..., NSW Art Galery, Paddy's Market, Manly Beach, Bondi Beach en natuurlijk niet te vergeten de Harry Potter Exhibition in the PowerHouse. Dat laatste was voor ons allebei als fans toch wel een hoogtepunt. Alle attributen en kostuums uit de films waren er..we hebben onze ogen uitgekeken!

Zaterdag was het tijd om te vertrekken met de nachttrein naar Melbourne. Niet goed geslapen, maar bij het wakker worden werd alles goedgemaakt; KANGAROES!! Overal in het landschap zag je ze rondhoppen...geweldig! Kerst gevierd in Frankston bij Margeret en haar familie. Wij hebben Margeret leren kennen in Vietnam en ze was zo ontzettend lief ons uit te nodigen voor Kerst...Kerst the Ozzie way! We hebben een heerlijke dag gehad. Maandag zijn we weer onze eigen weg gegaan en hebben we een hostel in Melbourne opgezocht. Snel gevonden en uiteindelijk besloten om ook hier oud en nieuw te gaan vieren. Er zal veel vuurwerk in de stad zijn en de volgende dag is er een enorm festival waar Snoop Dogg, Calvin Harris, The Scissor Sisters en Moby zullen optreden. Wij gaan ons zeker weten vermaken!

Ik heb gisteren zelf opgetreden...jawel...op Federation Square in Melbourne. Zo zit je er als publiek en zo sluit je de show af samen met de artiest. Ik ben er volledig voor gegaan met een blauwe pruik op en boogie muziek op de achtergrond! Vond mezelf berestoer... haha! (Foto's volgen!!)

Het is trouwens ook heerlijk om in hostels te zitten waar je zelf je eten moet klaarmaken. 's Ochtends toast met jam, kaas of pindakaas. Broodjes smeren voor in de middag en koken in de avond.

Ik heb helaas geen foto's bij de hand. Deze volgen nog!

Ik hoop dat jullie fijne kerstdagen achter de rug hebben en klaar zijn voor 2012....! Het wordt zeker weten een knaller!

HAPPY NEW YEAR!

Dikke tuut,
Annerie

Reacties 4

margreet 29-12-2011 21:11

Hoi Annerie!
WAt leuk om onderweg mensen te leren kennen die je vervolgens met Kerst uitnodigen. Zo gastvrij. Je geeft me een aardig idee van wat een wereldreis is. Veel plezier, af en toe ziek zijn en vooral genieten van al het vreemde en andere.
Jou en Roos wens ik 'einen guten Rutsch ins Neue Jahr'.
Liefs, Margreet

Fenny Karkdijk 30-12-2011 19:28

Hallo dames!
Annerie, wat een prachtig verhaal weer. Van Roos ook al het een en ander gehoord/gelezen. Wat een belevenissen. Wij wensen jullie een knallend uiteinde en een fantastisch begin van wat een heel mooi jaar moet worden! Heeeeeel veel plezier nog, morgen en op jullie verdere reis door Australie en straks Nieuw Zeeland!
Liefs, Jelle en Fenny

poux christel 02-01-2012 17:40

salut la belle
on te souhaite une tres bonne annee 2012 avec plein de choses bonnes
essaye de nous envoyer un message sur mon adresse ou sur face book de manon
bisous christel

Michèle 23-01-2012 17:48

Dag Anne,

Zo lang niets van me laten horen. Eindelijk weer tijd om jouw verhalen te lezen en de foto's te bewonderen.
Jullie zien er prachtig uit en wat fijn dat de reis zo goed gaat.
Ik denk vaak aan jou en blijf op de hoogte.
Het allerbeste ook voor Roos en veel liefs van M

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer