Toeter, toeter, toeter, toeter, toeter...

...een en al Vietnamezen op de scooter! Had Rinus het echt goed willen doen, dan had hij hier met Romana zijn clip moeten schieten! We zijn in Ho Chi Minh City, een stad waar de scooter meer rechten heeft dan de mens, misschien omdat er misschien wel meer scooters dan mensen zijn in deze stad ;-)

Eergisteren zijn we hier aangekomen met de groep en gisteren hebben we afscheid genomen. We gaan ze missen, maar we zijn er klaar voor om onze eigen plannen te gaan maken en wat meer de tijd te nemen om dingen te zien en om er dus ook meer van te kunnen genieten. Het is ook erg goed dat we langer in dit hotel kunnen blijven en uit te kunnen rusten...want ja, het is gelukt...Roos en ik zijn allebei aan de ******!! Net yakoult gehaald, dit schijnt te helpen.

Zaterdag hebben we Cambodja verlaten na 2 nachten doorgebracht te hebben in badplaats Sihanoukville. We verbleven er in een prachtig hotel, kamer aan het zwembad en 1 km van zee af! Het weer zat gelukkig mee, dus er is gezwommen in zowel de zee als het zwembad!! Heerlijk gegeten aan het strand, biertje gedronken in een strandtent...het waren fijne dagen!

Zaterdag dus grens over naar Vietnam, waar we een tussenstop maakten in Chau Doc. Wat een prachtig plaatsje! En ook daar toeter toeter toeter toeter, maar dan wel achterop de scooter!! Een wilde rit bij een wilde Vietnamees achterop de scooter beleefd...ik was als eerste boven. Ik was al aan de **** op dat moment, maar toen **** ik er toch echt wel zeven!! Wat ging ie hard de bult op, maar wat kicken zodra je boven bent en het overleefd hebt!! Zonsondergang bekeken vanuit een hangmat en vervolgens weer naar beneden, dit ging gelukkig wat rustiger. Als het lukt laad ik zo een filmpje op!! (Rinus mag trots zijn...Drachten boppe!!)

Op tijd het bed in en de volgende dag een rit van 7 uur naar Ho Chi Minh City, waar we naar het War Museum zijn geweest...wat een lekkertjes allemaal. Viet Minh, Viet Cong, Fransen, Amerikanen...geen fijne verhalen, en vooral geen fijne foto's, maar wel heel indrukwekkend. 134 internationale journalisten zijn tijdens deze oorlogen omgekomen, maar hun foto's vallen er te bezichtigen.
Als iemand me heel snel uit kan leggen hoe het allemaal is begonnen, graag, want ik snap nog steeds geen moer van al die oorlogen!! Gisterochtend zijn we naar de Cu Chi Tunnels geweest, deze hebben de Viet Cong aangelegd tijdens het Franse bewind rond 1925, midden in de jungle. Hier konden ze schuilen tijdens vuurgevechten. Wat een kleine mensjes die VC, wij moesten kruipen en bukken.
Bij terugkomst was ik zo ziek als een hond, dus ik heb de dag voornamelijk op bed doorgebracht. 's Avonds afscheid genomen van de groep en vervolgens een hapje gegeten bij Pho 2000, de plek waar ooit Bill Clinten een Noodle soepje nuttigde..rondje gemaakt over de markt en toen als 2 ouwe, maar voldaane wijven het bed in gedoken. En YES vanochtend mochten we wakker worden ZONDER wekker!! Heeeeerlijk!! Maaar natuurlijk, waren we om 8 uur klaarwakker, ritme... wandeling gemaakt door de stad. Het oversteken was iedere keer weer spannend, maar ontzettend lachen. Al die scooters zijn toch wel de geweldigste attractie!! Je wilt niet weten wat ze er allemaal op vervoeren, van bakken met fruit tot verhuisspullen.. we hebben alles gezien. Maar gut wat is het hier heet en dat is niet lang vol te houden met die drukte. Dus rond 3 uur waren we weer thuis en hebben we lekker een boekie gelezen. Net wat gegeten en nu weer terug in het hotel. Ben nog altijd niet in orde..

Morgenavond vertrekken we met de nachttrein naar Nha Trang. Het weer gaat slecht worden, want er is een cycloon op komst. Hopelijk weten we nog iets zon mee te pikken in deze badplaats. We zullen zien hoe de reis door Vietnam gaat verlopen, we moeten het nu dus echt zelf doen. Hoe pak je dat allemaal aan? Iedere dag zullen we bijleren...tips zijn altijd welkom! :-)

Leuk om reacties te lezen, bedankt!! Voor diegenen die dit lezen en denken; goh waarom ontvang ik geen mail zodra er een bericht op de site staat; schrijf je rechts in beeld in, en klik in de mail die je vervolgens ontvangt op de link om je inschrijving te bevestigen!

Ben blij dat het toch even zomer is geweest in Nederland..nu wij nog! ;-)

Heel veel liefs vanuit het warme, natte, toeter scooter drukke Ho Chi Minh,
Xin Cioa!!

Annerie

Reacties 5

Zusje 04-10-2011 16:23

Dag zuslief en Roos!
Goed te lezen dat het goed met jullie gaat, ondanks de schijteritus. Klinkt allemaal erg goed! Verwacht nu wel dat je mij rond gaat touren straks he, achterop de scooter door Drachten, ik kijk er al naar uit! Al leuke Vietnamezen aan de haak geslagen? Genietze en tot het volgende verhaal!
Dikke vette lebber oet Grunn

Zusje 04-10-2011 16:24

Oh, en de groeten van Fabian natuurlijk!

Buurman 04-10-2011 17:31

Damn was ik nou maar wel stiekem in je koffer gekropen. Wat klinkt het allemaal fantastisch zeg. Geniet ervan.

Kus op je voorhoofd

Fenny 06-10-2011 18:34

Hallo Annerie!!

Wat leuk om ook jouw verhalen te lezen en jouw foto's te bekijken!
Zo te zien hebben julli het ontzettend leuk en wat eeen belevenissen!
Jullie schrijven alletwee heel anders, maar dat maakt het lezen van jouw ervaringen ook bijzonder. Liefs uit Gramsbergen!!

Michiel 07-10-2011 15:11

Ey ey Annerie!

Mooie verhalen weer! Ik krijg gelijk zin om terug te gaan . Als je terugkomt kun je wel een lesje Vietnamese oorlogsgeschiedenis krijgen hoor, haha. Als je trouwens onderweg gaat richting Ha Noi, dan kan ik een tussenstop bij Nin Binh (en Pu Luong national parc) heel erg aanraden!! Maar dat moet je zelf lekker bekijken natuurlijk :-p.

Groetjes!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer