The Great Ocean Road

Lieve allemaal,

Nieuw bericht vanuit Down Under, waar ons avontuur over een paar dagen ten einde loopt. Wees gerust...het avontuur gaat verder aan de andere kant van de oceaan, en wel in Nieuw Zeeland!

Wat hebben we hier veel beleefd de afgelopen weken. Natuurlijk prachtige dagen gehad in Sydney en vervolgens met de nachttrein naar Melbourne. En wat een geweldig gezicht tijdens het wakker worden...kangoeroes waar je maar kon kijken! Ja, we waren toen wel heel echt in Australie.

Kerst hebben we gevierd met de familie McPhat in de buurt van Frankston. We hebben een heel gezellige dag gehad, het was fijn om op zo'n dag toch een soort van familie om je heen te hebben.
Melbourne was net als Sydney ook een geweldige stad! Tussen Melbourne en Sydney is altijd de strijd welke stad nou het leukst is, ik kies voor Melbourne. Zoveel meer diversiteit en de mensen zijn er veel relaxter. We hebben de meeste wijken kunnen bezoeken en het is werkelijk over leuk.
Oud en Nieuw is er dus ook gevierd, aan het water, de Yarra rivier. Samen met 3 andere lieve Hollandse meiden zijn we om 12 uur flink en illegaal met champagne uit ons dak gegaan! Wat een avontuur en wat een geweldig vuurwerk.
Roos en ik gingen wel op tijd naar huis want de volgende dag begon het echte werk; Summadayze. Een enorm festival in een van de parken van Melbourne met optredens van Snoop Dogg, Moby, Scissor Sisters en de afsluiter werd verzorgd door Calvin Harris. Wat hebben we staan springen en dansen! Gelukkig met een hoed op en heel veel water, want het was hier op 1 januari maar liefst 39 graden! Slechts een biertje gedronken, ja ja we worden verstandig.

De volgende dag begon het volgende avontuur. Met een gehuurde auto, Roos en 2 heerlijke Brabantse tutten zijn we vertrokken richting de Great Ocean Road. De trip die iedereen moet doen in Australie. Wat een vergezichten! Zee, strand, surfers, rotspartijen, blauwe lucht...het was prachtig! Onze Toyota, Freddy genaamd, deed het geweldig. Automaat en airco...ideaal! Links rijden went trouwens snel. Ik ben Melbourne uit en op de terugweg weer ingereden, stoer!! Via Geelong, Torquai en Lorne doorgereden naar Apollo Bay waar het hostel zich naast de zee bevond. Het was een hilarische eerste dag. Manon en Sascha mochten niet rijden omdat ze nog maar 19 zijn, dus zij zaten op de achterbank...je raadt het al; de 2 dochters zaten op de achterbank en ma, Roos en pa, Annerie zaten voorin. Het deed me denken aan alle ritten van vroeger naar Frankrijk. Honderden Tina's zijn er toentertijd versleten, helaas konden we die in Australie niet vinden.
Dag 1 was het 41 graden. Niet te doen! Liters water en zo veel mogelijk in de airco en/of schaduw blijven. Maar het drukte de pret niet, het was een prachtige rit. Wilde koala's in de boom gespot en een enkele kangoeroe op het golfveld. Gaaf!

Dinsdag zijn we doorgereden naar Port Campbell en onderweg hebben we in een prachtig bos wel tientallen koala's gespot. Wat een poeperds en wat hebben ze toch een zwaaaar levaaaah! Waar we afsloegen om koffie te drinken belandden we ineens in een klein wildlife sanctuary waar we koala's en kangoeroes hebben kunnen aaien. Een geweldige ervaring! Terug naar de kust en voila, daar lagen ze; de Twaalf Apostelen. Een plat gefotografeerd plaatje, maar het was een heel mooi gezicht. Gelukkig was het die tweede dag stukken koeler dus we hebben optimaal kunnen genieten van iedere stop.

Woensdag zijn we verder gereden naar Portland. Moeheid treedde in, dus we hebben het gas er even opgezet. In Warnammbool was de eerste stop en wel bij de Aldi voor de boodschappen. Jaja, we koken iedere dag sinds ons verblijf in Australie en dat is fijn joh! (We zorgen echt goed voor onszelf, zo goed dat de broek gisteren al niet meer dichtkon....) Maar wat blijkt, kunnen we die avond NIET koken in het hotel waar we zitten. Dit betekent....TAKE AWAY; hamburger met patat.
's Avonds auto gepakt om zeehonden te gaan kijken langs de kust, maar wat blijkt daar moet je ook nog eens 2 uur voor lopen. Helaas was het al laat, dus dat zat er niet in. Maar wat boffen, zo zit er opeens een prachtige koala op de weg! Te genieten van de hitte van het asfalt en het ondergaande zonnetje. Echt waar, je weet niet wat je ziet. Wat een prachtdieren!

Donderdag, weg van de kust. Op into the Grampians. Vlakke, dorre velden met hier en daar een berg. Eindelijk de Kookaburra gespot, een van de beroemdste vogels van Australie! Geslapen in een prachtig hostel in de bossen van Halls Gap. De avondwandeling deed ons goed en we waren niet alleen, waar je maar keek liepen kangoeroes! Ik zal ze, en de koala's, gaan missen! De vogels hier zijn ook zo geweldig, heel exotisch. Van kakkatoes, tot Galahs en Parkieten.
Ook die nacht weer heerlijk geslapen en de volgende morgen waren we fit voor de laatste volle dag toeren.

Vrijdag, op naar Ballarat. Helaas was er op de route weinig te zien. Dus we waren op tijd in de stad. Het hotel waar we zaten was volledig aan het verbouwen, maar we hadden een prima kamer. Wandeling door de stad en de botanische tuinen. Ze hebben hier trouwens alleen maar zwarte zwanen! 's Avonds uit eten als afsluiter en uiteindelijk zijn Roos en ik heerlijk naar de film gegaan (Sherlock Holmes...lekkere vent!)

Zaterdag, Freddy  moet terug. Terug naar Melbourne, eerst naar St. Kilda om onze spullen af te leveren bij het hostel en toen hoppa weer het centrum in. Hectisch, maar goh wat stoer hahah! Hier en daar met zijn 4en boodschappen gedaan en de boek gebust naar Canberra. Alles weer voor de bakker, dus we konden terug naar het hostel om bij te komen van een geweldige, onvergetelijke week vol nieuwe indrukken en ontzettend veel geouwehoer.

Hier in Australie merk ik echt wat genieten is! Er is zoveel te zien en te doen...echt een land waar ik zeker weten terugkom!

De laatste 3 dagen waren we in de hoofdstad, Canberra. Volledig anders dan Melbourne en Sydney. Deze stad is begin 1900 uit de grond gestampt om hoofdstad van Australie te zijn. Sydney en Melbourne konden er namelijk niet uitkomen wie van de twee de hoofdstad moest worden. We zitten in een heerlijk hostel en hebben de tijd gehad om bij te komen. Gisteren op pad geweest, door het herfstweer heen! National Library, National Portrait Gallery en de National Gallery.

Vanmiddag gaan we terug naar Sydney waar we 4 nachten bij een vriendin in huis kunnen in Bondi! Wat staat er op het programma; het Aquarium en als het kan willen we naar de Blue Mountains.
Maandag vliegen we naar Auckland. 6 weken Nieuw Zeeland, de afstanden zijn korter dus dat is makkelijker reizen. 3 februari kunnen we de camper oppikken en dan onze eigen route verzinnen. 28 februari leveren we em weer in en...hierbij een nieuwtje; dan komen we allebei weer terug naar Holland. Rietje is er klaar voor om weer naar huis te gaan, terug naar het normale leven. Baantje zoeken, sparen voor mijn nieuwe studie; kunstgeschiedenis! Zwemmend in de zee van Krabi wist ik het....

Ik sluit af en ga foto's oploaden! Geniet er van!

Heel veel liefs,
Annerie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer