Life is full of surprises....

Lieve allemaal,

Mijn allerlaatste bericht op mijn blog draag ik op aan mijn geweldige, legendarische Beppe. Mijn Beppe is op 28 februari in haar flatje in Apeldoorn op 87-jarige met de tv aan en een ijsco in de hand gestorven. Met mijn Beppe kon ik praten over alles, stoeien, mezelf zijn en vooral heel veel lachen en ouwehoeren. Mijn Beppe was mijn alles en ik zal haar ontzettend missen. Het is gek dat ze er niet meer is, omdat ze er altijd zo was! Ik hou van je lieve Bapske! Oant sjen!

En zo landden Rozemarijn en ik woensdag 29 februari om half 7 's ochtends op Schiphol na een enorm lange reis vanuit Auckland via Hong Kong. Het ontvangst was geweldig, er was zelfs een spandoek! Met zijn allen een kopje koffie gedronken, snel enkele verhalen gedeeld en toen toch maar naar huis. Helaas, mijn moeder moest mij toen toch echt het droevige nieuws meldden...ik werd direct met beide benen weer op de grond gezet. Niet naar Drachten gereden, maar naar de familie in Ugchelen. Wat heb ik toch een fijne familie en wat ben ik blij dat we het met zijn allen hebben kunnen doen. Afgelopen vrijdag is mijn Beppe gecremeerd na een prachtige dienst. Nu is het tijd om bij te komen...en te landen!

Langzaam komt het plezier van de reis weer terug en natuurlijk hadden Rozemarijn een knaller van een afsluiter: toeren met een Happy Campervan door het prachtige Nieuw Zeeland. En dit wil ik nog graag met jullie delen :)

Op vrijdagochtend 3 februari, na gebeld te hebben met Beppe, hebben Rozemarijn en ik onze Happy Camper opgepikt in Auckland. Start van het allerlaatste avontuur! De eerste stop was in Otorohanga, want daar staat het enige echte Kiwi House. En het is dus daar dat Roos en ik onze eerste echte Kiwi hebben gespot. Wat een hilarisch mooi beest...niet te beschrijven. Onze eerste nacht op de camping beviel ook goed; biertje om te proosten en geslapen als een malle!

De volgende dag hebben we de Waitomo Caves bezocht waarin echt glowworms, gloeiwormen leven. Prachtig! In een bootje, diep in een groot is het net alsof je naar de sterrenhemel kijkt.
De eerstvolgende dagen witbier gedronken in New Plymouth, een Hollandse molen bezocht in Foxton en in de rimboe geslapen in de buurt van Wellington. In de hoofdstad hebben we het Te Papa museum bezocht, dit museum vertelt over de geschiedenis van Nieuw Zeeland. Een van de mooiste musea ter wereld en nog gratis ook.....!

Woensdagavond hebben we Gloria opgepikt van het vliegveld in Wellington. Gloria komt uit Frankrijk en we hebben haar via een oud reismaatje ontmoet in Cambodja. Met zijn drieën in een kleine camper...krap, maar wel gezellig!

Donderdag zijn we met de Interislander, de ferry, overgevaren naar het Zuidereiland. En ja het is waar, het Zuidereiland is veel mooier dan het Noordereiland. Groener en ruiger! Diezelfde dag doorgereden naar het Abel Tasman National Park. De volgende dag met de watertaxi (supervet!!) afgezet ergens halverwege de Abel Tasman Walking Track... dat werd dus een wandeltocht van ruim 20km! Gelukkig hoefde er niet geklommen te worden, gewoon lekker Hollands; plat! De wandelroute liep langs de goude stranden van het park en het azuurblauwe water van de zee. Het was een mooie dag!

Wat hebben we toch veel kilometers gemaakt, maar wat is het toch perfect dat je overal kunt stoppen en je kopje thee/koffie kunt zetten! Daar hebben we wel echt van genoten...kopje thee op een zeer luidruchtige parkeerplaats of lunchen aan het strand. De campervan heeft ons overal naar toe gebracht!

Na honderden sandflies (zandvlooien) te hebben overleefd ("what doesn't kill you makes you stronger") langs de westkust kwamen we aan in Queenstown. Daar ging werkelijk een wereld voor ons open...zon, terrasjes, mensen en vooral veel gezelligheid! Iets wat in de rest van Nieuw Zeeland nogal mist. Queenstown is de stad van de extreme sporten...meest extreme wat wij eruit gevoerd hebben?? 2 grote pinten bier drinken en onze eerste pie eten....stoer he!?

Doorgereden naar Te Anau waar we een dag in de zon hebben gezeten en de volgende dag zijn we naar Milford Sound gereden. Volgens velen de mooiste plek van Nieuw Zeeland. We hadden er een overnightcruise geboekt inclusief een toer bij aankomst, diner, slapen en ontbijten in een baai en de volgende ochtend zouden we de toer afmaken door naar de tasman zee te varen. Wat bleek? Motor van onze boot kapot! Dit betekende; eerste toer met een andere boot mee, die bleef achter in de baai, waar wij weer werden opgehaald...diner, slapen en ontbijten in de haven en de volgende dag wat langer wachten om in de middag met een grotere boot uit te varen naar de Tasman Zee. We zijn goed verzorgd, maar stiekem waren we toch wel teleurgesteld. Andere tegenvallen; het weer! Dag een was perfect, dag twee was ***! Niets kunnen zien door de regen en de laaghangende bewolking. Tant pis! Wel heel veel zeehonden gespot en zelfs de meest zeldzame pinguin van de wereld; de Fiordland Crested Pinquin. Denk aan Happy Feet en de gele kuif! Heel cool!

Via dezelfde weg terug naar Te Anau en uiteindelijk hebben we Gloria op 20 februari afgezet op het vliegveld van Queenstown. Roos en ik zijn die dag doorgereden richting Mount Cook. En het moest zo zijn, want het weer was perfect, korting in de pocket en het zat al enkele dagen in ons hoofd...................een helicoptervlucht! Zo sta je met beide benen op de grond en zo zit je in de lucht! Wat een geweldige ervaring.....echt super vet! Vooral omdat alles meezat en we het dus heel spontaan gedaan hebben. Na 10 minuten vliegen stopte de piloot en zo stonden we met onze voetjes in eeuwige sneeuw vanwaar we uitzicht hadden op de grootste berg van Nieuw-Zeeland, Australie en Azie; Mount Cook. 4km hoog en er zijn nog iedere dag idioten die de berg beklimmen! Vervolgens ging de piloot na het maken van een megascherpe bocht (goede test voor de hoogtevrees en ja, dat heb ik nog steeds...) weer richting startpunt. De 20 minuten waren zo om, maar oh wat ontzettend gaaf! Roos en ik hadden er allebei een zere kop van achteraf, zoveel spanning en sensatie scheurde er door ons lijf!

Niet Milford Sound maar Mount Cook Region is het mooiste stuk van Nieuw Zeeland als je het mij vraagt. Het is er een groot sprookje!

Wat hebben we in die laatste week nog gedaan? Vooral heel veel gereden, via Lake Tekapo naar Christchurch, waar we snel weer uitgereden zijn...wat een zooi! Van Christchurch naar Kaikoura, waar we weer een heerlijk biertje hebben kunnen drinken op het terras en de uiteindelijke stop op het Zuidereiland was Picton. Daar lag de ferry weer op ons te wachten om ons terug te brengen naar het Noordereiland. In twee dagen zijn we weer richting de familie Sonneveld in Drury gereden met als laatste stop Taupo. Deze plaats ligt ten noorden van Tongariro National Parc... misschien klinkt ie jullie nog bekend in de oren, maar hier hebben Roos en ik toen die enorme wandeling gemaakt. Het was geweldig om er voor een laatste keer nog eens langs te rijden. Het blijft indrukwekkend om die bergen met sneeuw te zien liggen en de beruchte 'Mount Doum' vulkaan ernaast... en dan te bedenken dat wij daar doorheen gewandeld, gestrompeld en geklommen hebben!

In Taupo hebben Roos en ik geproost op een prachtige reis en een veilige reis naar huis... het leek wel gisteren dat we op Schiphol stonden om aan dit avontuur te beginnen.

Wat hebben wij veel gezien, gedaan en meegemaakt. Veel gelachen en ook hier en daar een traan. Azië heeft ons aan het denken gezet en ons laten beseffen dat we heb hier in Nederland beregoed hebben! Australië was een rustpunt en Nieuw Zeeland was de knaller! Het allerfijnst; Roos en ik zijn samen in goede gezondheid weer terug!

Toekomst? Komt wel......

Ik dank jullie voor het volgen van mijn verhalen. Ik woon nu in Drachten bij Heit en Mem...ik zou zeggen; kom eens langs! Jullie zijn welkom. Ik ben tegenwoordig te bereiken via mijn nieuwe nummer: 0618499143

Goed gaan. Oant sjen!

Veel liefs,

Annerie

Reacties 2

Rozemarijn 07-03-2012 14:18

Hey meis,

Mooi verhaal na een mooie tijd, ik kom je zeker opzoeken in het verre Frieslând!!

Xx

Zoes 08-03-2012 12:18

Ik kan niet anders zeggen dan dat vast iedereen hartstikke jaloers op jullie is, wat hebben jullie een mooie reis gemaakt, ontzettend veel gezien en genoten!! Ben nog benieuwd naar alle Azie foto's, daar zullen we ook wel een aantal uur mee bezig zijn op een luie zondag. Tot eh, over twee nachtjes Dikke tuut

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer