Kiwiland!

Lieve allemaal,

Kennen jullie de film 'Bienvenue chez les Ch'tis'? Zo nee, KIJKEN! Zo ja, wel... Nieuw Zeeland doet me er aan denken: hier noemen ze namelijk alles 'kiwi', van vrucht, tot vogel, tot inwoner! ;-)

We zijn hier al weer bijna 3 weken en de tijd vliegt! Opgehaald van het vliegveld in Auckland door de familie Sonneveld, familievrienden van Rozemarijn, wat een service! Wat een lieve familie...! Al de eerste avond kregen we van ze te horen dat we wanneer we ook willen welkom zijn en dat we de auto van hun dochter mogen gebruiken om de eerste 2 weken rond te scheuren door het noorden van het Noordereiland. GE-WEL-DIG! En zo geschiedde...woensdag waren we al onderweg naar Leigh, om daar bij Goat Island onze, ja ook nog meegekregen, tent op te zetten. Heerlijk liggen zonnen aan het strand en zelfs nog een kort duikje genomen in de ijskoude Pacific! Goat Island is bekend om het heldere water en de vele vissen die er met het blote oog te spotten zijn...inderdaad, vissen zaten er, en ze waren nogal groot...reden voor mij om snel het water weer uit te gaan. Watje! Belachelijk slecht geslapen op keiharde slaapmatjes en de volgende dag door naar het beroemde Paihia. Daar een gezellig hostel opgezocht, Mousetrap, en een boottocht geboekt voor de volgende dag. Deze tocht ging door de Bay of Islands en al na een half uur werden de eerste dolfijnen gespot! Een groep van 40 tuimelaars hing vervolgens een half uur om de boot. Wat een prachtig gezicht!

Na 2 nachtjes in Paihia zijn we doorgereden naar Omapere, dit kleine gat ligt aan de andere kant van de Northlands (stuk boven Auckland) en daar hebben we een wandeling gemaakt door de bossen met daarin de beroemde Kauribomen. Deze bomen zijn enorm dik en hoog (zie foto...ik zie ik zie wie jij niet ziet??). Erg indrukwekkend.

Ook daar 2 nachtjes te hebben doorgebracht was het tijd om weer terug te gaan naar de familie. Een lange tocht, maar gelukkig waren er wat leuke stops onderweg. Natuurlijk moest er een cappucino gedronken worden en de Jan van Gent vogels lagen op de route. Wat een prachtige vogels. Er waren ook veel kuikens te zien! Een grote groep op meerdere rotsen....je snapt, de lucht die ze verspreiden was niet heel lekker.

Dagje terug naar de familie en zij brachten ons het nieuws dat we de auto best een weekje langer mochten gebruiken. Nieuwe plannen gemaakt; Coromandel, Tauranga en Rotorua. Daar gingen we weer, toeren toeren toeren toeren toeren! Leuke plekken gezien, waaronder Hot Water Beach. Hutje mutje bij elkaar op zoek naar het hete water, dit water wordt veroorzaakt door een hete rots ver onder de grond. En inderdaad het was heet! Die nacht hadden wij zomaar een oude caravan voor onszelf met veranda voor de deur. We hebben ontzettend genoten..lekker kneuterig! De kippen maakten het voor ons helemaal af!

De volgende dag was het helaas slecht weer, dus veel zin in nog een andere badplaats hadden we niet. Plan; direct door naar Rotorua. De stinkstad van Nieuw Zeeland ivm de vele geisers die er om de stad te vinden zijn. Pech voor ons, ivm een festival was alle accomodatie al bezet. Wat nu? Dan maar door naar Taupo Region; het centrum van het Noordereiland. Dit was nog minstens 2 uur rijden. We zijn beland in Turangi, een klein plaatsje ten zuiden van Lake Taupo en ten noorden van Tongariro National Park. Dit park is heel beroemd door een van de mooiste dagwandelingen ter wereld; de Tongariro Alpine Crossing. Een wandeling door een vulkaangebied...19km op en af! Maar we hebben em direct voor de volgende dag, ivm perfecte weersvoorspellingen, gedaan!! Wat afzien hier en daar, tja met Hollandse poten de berg op...klimmen klimmen klimmen en weer afdalen, maar we hebben het gedaan! Het was prachtig (zie foto's!!). Voor de liefhebbers; de hoge vulkaan op de achtergrond wordt gebruikt als Mount Doum in Lord of the Rings. Cool! We hebben er 6 uur over gedaan, terwijl er 7 tot 8 uur voor wordt uitgetrokken. Roos en ik lopen graag stevig door en dat moest ook wel want het was berekoud op de top! Een van de zwaarste, maar ook mooiste dagen everrrr!

19km wandelen, bestaande uit klimmen en afdalen, waren onze lijven natuurlijk niet gewend dus de volgende dag waren we zo stijf als een plank! Lekker lezen, hangen, ontbijt, lunch, diner en een klein ritje met de auto.

Na 3 nachten in Turangi te hebben doorgebracht zijn we via de geisers van Wai-O-Tapu, Rotorua, doorgereden naar Matamata. Daar heb ik de volgende dag de filmset van de Hobbit bezocht. Hobbiton, het dorp waar de Hobbits, zoals onze grote vriend Frodo, wonen. Ontzettend gaaf! Na het filmen van Lord of the Rings hebben ze alles af moeten breken, maar vanwege de verfilming van The Hobbit hebben ze alles opnieuw mogen bouwen en vanaf nu mag het blijven staan. Net zoals in de film! Ontzettend lief en klein! Helaas mag ik geen foto's publiceren omdat de films (jaja 2 delen) nog niet uitgebracht zijn. Jullie zullen moeten wachten tot januari 2014...................................................................maar Annerietje kan zich natuurlijk niet helemaal inhouden, dus zoek goed tussen de foto's (die ik helaas nooit op volgorde krijg hier op deze site :( ) en zie daar een hobbit achter een hobbitdeur!

Diezelfde middag zijn we weer teruggereden naar de familie. Gisteren zijn we een dagje naar Auckland geweest, leuke stad...maar stiekem zijn we de steden wel een beetje zat!

Morgen kunnen we eindelijk de camper ophalen en rijden we richting het zuiden! We hebben er zin in en gaan er nog ff flink van genieten...want ja, helaas, het einde nadert! Hoe kan het? Lijkt wel als gisteren dat we afgezet werden op Schiphol! Stiekem zie ik er wel weer naar uit om naar ijskoud Holland te komen..gezond toch!?

Dit zal voor nu dan ook waarschijnlijk mijn laatste verhaaltje zijn dat ik buiten Holland schrijf. Jullie horen weer van me zodra ik terug ben.

Jullie kunnen schaatsen! Wij houden hier nog even de bikini aan :)

Goed gaan!

Veel liefs,
Annerie

Reacties 1

Gemma 01-03-2012 22:08

Hey annerie! Jeetjuh! Wat n verhalen! Wat super vet!! Hoop dat je hebt genoten maar zo te lezen zit dat wel goed wie weet tot ooit! Xgemma

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer