...ECHTE meisjes in de jungle!

Lieve allemaal,

Bedankt voor de leuke reacties!!

Een en al regen vandaag, dus actief zijn we niet. Goed moment om nieuwe ervaringen met jullie te delen. Na de wilde scooteravonturen in Ho Chi Minh City, nog altijd Saigon genoemd door de Vietnamezen, zijn we vorige week woensdagavond met de nachttrein vertrokken naar Nha Trang, een populaire badplaats ongeveer 500km ten noorden van Ho Chi Minh. Heerlijk geslapen trouwens in die trein....met 2 Vietnamezen op, eh boven ons! Hotel was snel gevonden en het strand ook. De eerste dag hebben we heerlijk op ons handdoekje gelegen...gevolg, verbrand!! Ondanks alle bewolking is de zon er megasterk...flink smeren met aftersun! Eigenlijk zagen al onze dagen er zo uit, maar dan wel wat meer in de schaduw. Zodra het donker werd, werden ook de avonturen spannender. De tweede avond ontmoetten wij 3 leuke kerels; Ben, Derek en Nick uit Engeland, Canada en Amerika. Gezellig samen geborreld en de volgende dag rugby (Engeland-Frankrijk...VIVE LA FRANCE!!) gekeken in de plaatselijke kroeg, opeengehoopt omdat er een enorme plensbui naar beneden kwam. Die avond kregen we het briljante idee om te gaan bowlen.. wat een avontuur!! De bowlingbaan bevond zich op de derde verdieping van een winkelcentrum, omringd door allemaal spelapparaten bespeeld door wilde Vietnamezen. Wat een herrie!! Maar...na een uurtje wachten was het zover. Er mocht gebowld worden....en hoe!! We waren de beste attractie van de avond, we hadden er geld voor kunnen vragen..zoveel fans! Ontzettend gelachen! En stel je eens voor, bij ons betaal je al 20 euro voor een uur op een baan, wij hebben hier ruim 2 uur gespeeld met hier en daar een biertje...30 euries in totaal!! Je hebt bijna het gevoel dat je de boel aan het afzetten bent.

Diezelfde avond afscheid genomen van onze nieuwe maatjes en hoppa de volgende dag in de bus naar Da Lat, een stadje gelegen in de bergen op ongeveer 1500m hoogte. Lekker fris dus! Eerste avond mochten we het vest al aan haha. Gedurende de Franse bezetting kwamen de Fransen hier naar toe om te relaxen en te ontsnappen aan de hitte..vandaar dat er hier ook veel Franse architectuur te vinden is en de grootste electriciteitsmast heeft de vorm van de Eiffeltoren. Vele restaurantjes en caf'es hebben ook Franse namen...c'est bien!

De eerste avond in Da Lat was alweer onvergetelijk...ivm de regen zijn we gaan eten in de het restaurant naast ons hotel en daar troffen wij 5 euforische, platgetatoeerde, 40-50jarige Australiers. Al snel belandden wij bij hen aan tafel en waren we deelgenoot van het feest dat gehouden werd; een van de 5 was die dag in botsing gekomen met een auto en wonder boven wonder heeft hij het overleefd. Heel dubbel, maar inderdaad dat mag gevierd worden...de LUCKY MAN! Lekker gegeten, wijn en bier gezopen, geouwehoerd, gelachen, serieuze gesprekken gevoerd (over mijn belabberde liefdesleven o.a...goede tips gekregen!!) en dus nieuwe vriendschappen gesloten. We zijn welkom in Melbourne!

De volgende dag met een moeilijk hoofd weer op, het werd uiteindelijk een slechte dag. Nog steeds zwaar aan de **** en nu was de energie echt op. Gelukkig regende het pijpenstelen, dus we zijn heerlijk in het hotel geblven en hebben wat boekjes gelezen.

En toen....dinsdag, ja hoor Roos en Annie de jungle in als echte meisjes! BRITT EAT YOUR HEART OUT!! Met een gids en nog een andere fanatieke dame uit, heel toevallig, Melbourne zijn we de jungle in gegaan ten zuiden van Da Lat. Een ding is me duidelijk geworden...ik heb echte Hollandse benen, ik kan niet klimmen. Uiteindelijk heeft de gids mijn rugtas moeten overnemen, want ik kon alleen maar hyperventileren...wat voelde ik me een lozer haha! Eenmaal boven en bergafwaarts heb ik echt kunnen genieten. Eindelijk, na zoveel weken geen toeterende auto's en bussen en vooral geen toeter toeter toeter scooter! Krekels, slangen, prachtige vlinders en vooral immense bomen. Het was een geweldige ervaring!

Diezelfde avond ontving ik een sms van Derek, ze waren ook aangekomen in Da Lat! Tof! Gezellig samen een biertje gedronken en voor de volgende dag afgesproken, jawel...toeren met de scooter!! Zij werden onze persoonlijke 'Easy Riders' (Vietnamezen die toeristen van hot naar her brengen en daar enorm veel geld voor vragen...) en wat hebben we een leuke dag gehad. Crazy House, waterval, meer...lekker rondgescheurd en de omgeving verkend. Helaas kwam om 3 uur de regen weer met bakken uit de lucht en zijn we ons favoriete cafe ingedoken om daar Monopoly te spelen. De dag vloog om en weer is er afscheid genomen, de mannen brengen vandaag de scooter weer terug naar Nha Trang en reizen vervolgens verder naar het zuiden. Wie weet komen we ze weer tegen, ik hoop van wel ;-)

En nu is het donderdag, een en al regen. Morgen vertrekken we met de bus naar Mui Ne, een andere badplaats waar we waarschijnlijk 2 nachtjes blijven om vervolgens terug te gaan naar Saigon en via daar een mooie route uit te stippelen door de Mekong Delta. Jullie hebben vast wel gehoord dat het in Bangkok overstroomd is, dus het is voor ons nog geen optie om die kant op te gaan. Spannend hoe het allemaal gaat lopen!

Het is een gek idee dat ten tijde van ons verblijf in Cambodja er heel veel mensen zijn omgekomen door de overstromingen. Wie weet kunnen Roos en ik wat terug doen?

De Vietnamezen zijn goed voor ons. We worden veel bekeken en stiekem worden er hier en daar foto's van ons gemaakt. Tja, 2 lange blonde dames zie je natuurlijk niet iedere dag hier!

Het is bijzonder om hier te zijn!

Weinig diepgang deze keer, maar ach...ik geniet!

Hebben jullie nog wat te lullen? Kom maar op!!

Heel veel liefs,
Rietje

Reacties 6

linda 13-10-2011 11:23

zkur jongeh annie! je weetzelluf wel wat er hier geluld wordt... moet ik je daar echt mee vermoeien? Ok dan... Hier is het fris... na dagenlang van koude regen, nadat het 2 weken geleden 25 graden was, schijnt vandaag het zonnetje. Schitterende herstkleuren verbijden ons zicht als we buiten zijn. Heerlijk, genieten! Jammergenog is het niet warm genoeg om buiten te zitten en moet er gewerkt worden... haha
Ok genoeg... jouw verhalen zijn veel leuker en spannender en ik geniet er vollop van! Blijf reizen!!! )) liefs uut demter!

Zwolse E 13-10-2011 14:13

A!


Fantastisch wat jullie allemaal meemaken
Vandaag hier droog en zon, zoveel beter dan dat vieze weer.
Helaas heb ik volgende week nog geen herfstvakantie.
Mijn school wijkt af van landelijke, dus week later.
Beetje jammer, kan t na alles wel gebruiken, naja ik houd me goed.

Jij, geniet ze door, pas goed op jezelf en elkaar.

Veel liefs

Florien 13-10-2011 14:23

Beetje bosnegers versieren.... F*cking vet!
Klinkt weer super Annelietje, volgens mij is die reizigerssfeer daar echt top! Had het uiteraard gehoord van alle overstromingen, nog maar beter even niet die kant op inderdaad.. Geniet van alle mooie natuur, cultuur, gezelligheid en mannen Hier in het prachtige Riesn/Groningen gaat alles oke, de groetjes van iedereen! xxxx Florien

Mirjam 14-10-2011 09:06

Hallo Annerie,

Erg leuk om je reisverhalen te lezen!!
Hier gaat alles goed. Beetje fris, maar zon schijnt vandaag volop! Nog één weekje werken en dan hebben ook wij een weekje vakantie. Veel zin in.
Heel veel plezier maar weer de komende tijd. Maar dat komt wel goed, zo te lezen Blijf je volgen.
Groetjes, Mirjam

Michèle 18-10-2011 09:34

Wat een fantastisch verhaal, ik loop wat achter wegens omstandigheden maar wat ik nu gelezen heb, stelt me helemaal gerust. Jullie doen het geweldig.
Een troost, het regent hier ook tropisch hard en.....koud!
Heel terug uit Parijs gekomen met zeer blije kinderen, het was een succes en ik mocht bijna een hele dag slapen om bij te komen van de inspanning!
Nu vakantie en veel bezoek. Later meer. Veel liefs M

Marja 13-11-2011 21:23

Lieve annerie, ben een beetje vroeg ,maar alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Dit wordt een verjaardag die je niet snel zal vergeten!
Ver weg van allen die je lief zyn, maar des te specialer om het zo mee te mogen maken. Want niemand zal je vergeten om je te feliciteren en aan je te denken, zelfs die ouwe oppas uit ugchelen!
Dikke knuff marja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer