Cambodja...

...wat maakt dit land een indruk op me. Er heerst zoveel armoede, en de mensen hebben hier zo weinig kansen, maar ondanks al dat hebben ze een geweldig groot hart! Eergisteren zijn Roos en ik aangekomen in Cambodja samen met de groep, die voornamelijk uit Engelsen bestaat. Met hen zullen we 10 dagen rondreizen, we zijn gestart in Bangkok en einidgen in Ho Chi Minh City! 

Gisteren bezoek gebracht aan de tempels van Angkor Wat, een van de zeven wereldwonderen. Wat geweldig!! Op de terugweg heb ik een olifant mogen ontmoeten...ik voelde me zo gelukkig!! 's Avonds hebben we gegeten bij mensen thuis, oh ik zou hier alleen al voor het eten kunnen wonen...wat een geweldige smaken!! Na het eten hebben voornamelijk Rozemarijn en ik gedanst met enkele meiden. Deze meiden worden door de dame van het huis opgevangen, of ze zijn wees of hun ouders kunnen de meiden niet opvoeden. Wat een geweldig gebeuren. Ze waren zo blij met de aandacht die ze kregen!! Ja, ergens zit ik toch wel goed in het onderwijs..dat werd gisteravond wel bevestigd. 

Vandaag zijn we met de bus naar Phnom Penh gereden, 6 uur! Het regenseizoen is lang en zwaar, en de rivier staat op zijn hoogst. Dus wegen staan blank en dorpen en steden zijn ondergelopen. 

Morgen bezoeken we o.a. The Killing Fields.

Ik ga het deze keer heel kort houden, want ben kapot van alle indrukken. De armoede hier, en vooral de kansloze kinderen grijpen me erg aan..wat hebben wij toch het geluk dat we in Nederland geboren zijn!!

Veel liefs,

Annerie

Reacties 4

linda 27-09-2011 18:54

Jeetje Annie, heftig hoor en tegelijkertijd moet het ook een hele mooie ervaring zijn. Keep up the good work! x

Froukje 01-10-2011 17:21

An! Wat een verhalen, heel leuk om allemaal te lezen!! Heb je al wat in je boekje geschreven? enjoy!! xxx

Martina 02-10-2011 16:18

Hoi Annerie,

wat een geweldige reis. Mooie verhalen allemaal. Kan mij goed voorstellen dat het het veel indruk op jullie maakt.
Veel reisplezier !

Groetjes Martina en Piet.

dieuw 08-10-2011 16:00

heftig en indrukwekkend... wat een ervaringen.
Het aanmelden is gelukt by the way...

liefs Dieuw

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer